Kattegattleden – Sveriges första nationella cykelled invigs i Ängelholm

Kattegattleden

Den första nationella cykelleden, där du kan trampa de 37 milen mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, har ett unikt havsnära läge och är fylld av upplevelser. Den 4 juni startar en budkavel från Helsingborg med slutdestination Halmstad för att inviga den nya cykelleden. Givetvis stannar den upp i Ängelholm för en lokal invigning av leden.

Kattegattleden invigs i Järnvägsparken kl. 12.00 av kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S). Till Järnvägsparken anländer budkaveln på cykel då representanter från Ungdomsfullmäktige i Ängelholm mottar den av Höganäs kommun i Utvälinge kl. 11.30.

Efter invigningsceremonin cyklar kommunfullmäktiges ordförande budkaveln till Skäldervikens hamn där budkavelns färd genom kommunen fortsätter med hjälp av Engelholms BMX-klubb, fritidshemmet Duvan från Magnarp skola, Team Rynkeby och tillslut Alla Kan – idrott för alla.

Budkavelns färd illustrerar den 37 mil långa sammanhängande cykelleden där olika typer av cyklister kan glädjas åt Sveriges första nationella cykelled samt dess fantastiska natur, upplevelser, boenden och matställen. Den 6 juni möts budkavlen i Halmstad i samband med den officiella invigningen av Kattegattleden.

Vad är Kattegattleden?

Kattegattleden är ett nationellt pilotprojekt med syfte att utveckla cykelturismen i Sverige och därmed ett redskap för tillväxt i regionen där leden bidrar till näringslivsutveckling, ökad ekonomisk tillväxt och nya arbetstillfällen.

Kattegattleden har ett unikt och havsnära läge och är en reseanledning. En ökad cykelturism bidrar med tillväxt till regionen och stärker Ängelholm som turistort och en ökad turism ger möjlighet för företag i Ängelholm att utveckla upplevelser och erbjudanden längs med leden. Nya havsnära cykelmöjligheter kommer också bli till stor nytta för närboende och andra hallänningar och skåningar som vill cykla korta eller långa sträckor.

De tio kommunerna, Region Halland, Region Skåne och Trafikverket har tillsammans finansierat utbyggnaden av Kattegattleden.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?