Här är hetaste cykeltrenderna

20150429-084904.jpg

– Tekniska innovationer och ett ökat intresse för hälsa boostar cykeltrenden, menar Daniel Högling som ansvarar för svenska sportvarumärket Crafts framtidsstrategi.

Daniel Högling är International brand manager på svenska sportvarumärket Craft Sportswear. Med ett särskilt intresse för cykling har han koll på vad som är på gång inom cykelsporten – och hur Craft ska möta det nya intresset.

– Jag tror att mindre fokus kommer att hamna på hardcore prestation och mer på hela upplevelsen och fenomenet cykel. Exempelvis växer sig trenderna kring well being allt starkare på de stora Europeiska marknaderna där det snarare handlar om att vara ute och cykla än att svettas och mäta watt efter passen, säger Daniel.

Daniel tror på fler tekniska lösningar och menar att elcykeln är ett tydligt exempel på en teknisk innovation som förändrat cykelmarknaden.

– Jag tror att den nya teknologin kommer att få sitt genomslag på riktigt inom kort, både i små detaljer men också inom de mer traditionellt sett prestationsinriktade koncepten som hela cykelkategorier, menar Daniel.

Den tekniska utvecklingen går igen också i cykelkläderna som produktutvecklarna på Craft kontinuerligt arbetar med.

– Vi vet att våra kunder uppskattar hur vi utvecklar våra kollektioner med nya innovationer; det ska vi förstärka ytterligare. Till exempel uppdaterar vi hela vårt sortiment av pads i cykelbyxorna. En bra pad är nyckeln till en lyckad cykelbyxa och efter år av utveckling tillsammans med några av de bästa cyklisterna i världen känns det väldigt kul att kunna presentera en helt ny line inom kort, avslöjar Daniel.

Vidare berättar Daniel att fler produkter just nu tas fram för cykelpendlaren – och att Craft spår en ljus framtid för vintercyklingen på den skandinaviska marknaden.

På frågan om hur viktigt det är att se snygg ut på cykeln menar Daniel att überkittat inte är snyggt.

– Det är snarare ett bevis för att man spenderat för mycket tid på nätet och handlat grejer och för lite tid på cykeln.

– Men det är klart, får jag själv välja så rakar jag benen, färgmatchar mitt kit lagom mycket, använder inte knickers, struntar i buffen, sätter glasögonen på utsidan av hjälmbanden, ser till att inte få en så kallad pb-rand (oljefläckar på benet av cykelkedjan) – men framför allt så respekterar jag enmetersregeln! Skämt åsido – individen gör uttrycket, inte prylarna, avslutar Daniel.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?