Toppklass- LTU Big Air

img_0201.jpg

Imponeringsfaktorn var stor hos de 3 000 i publiken på LTU Big Air och i domarbåset under flera av hoppen under årets upplaga. I domarbåset satt två åkare, som tillhört de bästa i världen, legendarerna Ronnie Andersson och Ingemar Backman. Med vältränade granskande blickar följde de åkarna när de tog sats från den 18 meter höga rampen.

– Åkarna håller bra klass, när nervositeten släppt hos många efter första åket ser vi renare och finare trix, sade Ronnie Andersson.

Åkarna maximerade ofta verkligen möjligheten i sina hopp från den 18 meter höga rampen när det gällde höjd, längd, stil och svårighet. Det var små marginaler som slutligen avgjorde vinnarna i de olika klasserna och överläggningen mellan domarna drog ut på tiden.
I herrar snowboard vann Micael Lundmark med sin frontside 720 lien, tvåa blev Dennis Viklund med sin backside 540 och trea kom Jens Hietala med sin cab 540. I damer Alpint vann Ida Sivander med sin 540 och tvåa kom Nicole Lejdeby med sin 360. I herrar Alpint vann Jonas Ruthberg med sin cab 900, tvåa Erik Lundmark med sin cab 900 och trea kom Konrad Lundqvist med sin 900. Pris för bästa crash fick André Lindberg för en frontside 900. Simon Bäckman fick pris för bästa Sick Bird (sjukaste tricket) när han försökte sig på en 540 Misty Daffy.
Mellan försöken och finalen bjöds det på våghaslig eldshow och färgsprakande fyrverkerier och därefter var det dags för finalen. Arrangörerna av LTU Big Air, studenternas eget arrangemang, var otroligt nöjda med kvällen.

– Det har varit en kanonkväll. Jag är så sjukt stolt över alla som varit med om att arrangera den här kvällen och glad över att det är så mycket folk här och tittar, sade Jakob Eriksson, projektledare för LTU Big Air.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?