10 Hisnande europeiska öar

Cypern resa

1. Cypern
Cypern resa
Cypern är den tredje största och den tredje folkrikaste ön i Medelhavet, och som ett land, en medlemsstat i Europeiska unionen. Cypern har ett subtropiskt Medelhavsklimat med sommar under härliga 8 månader. Ön har bevittnat en enorm tillväxt i turismen under de senaste åren och har blivit en av de mest populära semester plats för invånare från andra EU-länder.

2. Wolin, Polen
Wolin resa
Wolin är namnet på både en ö i Östersjön och en stad på den ön. Större delen av ön består av skogar och postglaciala kullar, i mitten ligger Wolin nationalpark. En främsta turistattraktion i nordvästra Polen, stoltserar ön vackra sandstränder & backas upp av branta klippor.

3. Lanzarote, Spanien
Lanzarote resa
Beläget bara 80 mil utanför norra Afrikas kust, är Lanzarote den östligaste ön på Kanarieöarna. Ön föddes genom eldiga utbrott och är uppbyggt på stelnade lavaströmmar samt extravaganta klippformationer. Turismen har varit stöttepelaren i öns ekonomi under de senaste fyrtio åren, men jordbruket är också en viktig sektor.

4. Island
Island resa
Ligger mellan Nordatlanten och Norra ishavet och är det mest glesbefolkade landet i Europa. Ön är känd för sin extremt varierande och unika landskap med sand och lavafält, gejsrar, glaciärer, vulkaner, vattenfall, berg, glaciärälvar etc. Island värms av Golfströmmen och har ett tempererat klimat trots en hög latitud strax utanför polcirkeln.

5. Gozo, Malta
Gozo resa
Efter ön Malta i sig, är Gozo den näst största ön i den maltesiska skärgården. Ön är känd för sina natursköna kullar, charmiga avskilda stränder, historiska platser och hög koncentration av kyrkor och tempel. Men den främsta landmärke Gozo en kalksten naturlig båge Azure Window som har varit med i flera filmer som Clash of the Titans (1981), Greven av Monte Cristo (2oo2) eller TV-serien Game of Thrones.

6. Ivan Na Pucini, Kroatien
Ivan Na Pucini resa
Som en del av en liten skärgård som ligger nära den kroatiska hamnstaden Rovinj. Den lilla ön domineras av St John fyr från 1853 som erbjuder fantastisk utsikt. Den finns fantastiska undervattens platser och många arter av fisk, gör denna lilla ö en populär fiske och dykning destination.

7. Kreta, Grekland
Kreta resa
Sträcker sig över en stor yta och är den största och folkrikaste av de grekiska öarna. Kreta var en gång centrum för den minoiska civilisationen (cirka 2700-1420 f.Kr.), som för närvarande anses vara den tidigaste inspelade civilisationen i Europa. Populära turistattraktioner såsom arkeologiska den minoiska civilisationen, den venetianska gamla staden och hamnen i Chania, den venetianska borgen i Rethymno, eller ravinen Samaria lockar över 2 miljoner turister årligen.

8. Gotland, Sverige
Gotland resa
Med en befolkning på nästan 60.000 Gotland är den största ön i Sverige. Gotland består av en sekvens av sedimentär kalksten. Kalk bergarterna har skapat karakteristiska klippformationer som kallas raukar. Nyligen har ön blivit en mångsidig semester plats besöks av hundratusentals turister från hela världen.

9. Rugia, Tyskland
Rugia resa
Beläget utanför den pommerska kusten i Östersjön, är Rugia Island (eller Rugen) Tysklands största ö efter område. Kusten präglas av många sandstränder, laguner och öppna vikar men huvudlandmärket på ön är de spektakulära kritklipporna (t.ex. Kungs Chair). Det varierande landskapet och de långa sandstränderna gör denna ö en mycket populär sommardestination.

10. Krk, Kroatien
Krk resa
Beläget nära Rijeka i bukten Kvarner är Krk den folkrikaste ön i Adriatiska havet. Milt medelhavsklimat, stränder, sjöar, pittoreska små städer, och mångfald av natur-och kultur skönhet finns skäl till varför denna ö är erkänd som en av de mest attraktiva resmål i Kroatien.

Information från: weblyest

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?