Dagens Apptips – MappApp Topo

IMG_2203.JPG

Nu finns det äntligen möjlighet att se var andra användare av kartappen MapApp Topo befinner sig. Möjligheten att skapa användargrupper och dela positioner med varandra är något som efterfrågats av många användare ända sedan starten 2014, säger Peter, en av skaparna av appen. – Detta öppnar för mängder av nya användningsområden, exempelvis vid eftersökning av försvunna personer, för att se till att barn inte kommer bort under skogsutflykten eller för jaktlag där medlemmarna vill kunna se varandras positioner.
Man kan även tänka sig mindre konventionella användningsområden som att se till att en kompis kommit hem ordentligt efter en utekväll. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Kristian, bror till Peter och den andra skaparen av appen, påminner dock om att man måste komma ihåg att aldrig lita blint på tekniken. Den här typen av funktioner förutsätter till exempel att det finns åtkomst till nätverk. Det ska ses som en extra säkerhet men inte som något som man är helt utlämnad till.
Kristian fortsätter – Den största utmaningen för att få det hela att fungera har varit att behålla enkelheten som vi eftersträvar. Efter mycket testande har vi skapat något som vi tycker är intuitivt och lättanvänt under verkliga förhållanden. Vi kommer att avvakta responsen från våra användare och planerar att som vanligt släppa uppdateringar där olika typer av önskemål kommer att ingå.
MapApp Topo är en Androidapp med högupplösta topografiska kartor. Appen är det självklara valet för alla som är intresserade av vandring, mountainbike, kajak och jakt, bara för att nämna några exempel. MapApp Topo har stöd för att skapa användargrupper där man kan dela sin position och kompassriktning. Det går också att skapa intressepunkter och logga färdvägar samt exportera och importera dessa. Det finns också ett mycket användbart verktyg för att mäta avstånd.
MapApp Topo finns tillgänglig för hela Skandinavien. Kartmaterialet kommer från respektive lands kartmyndighet och standardskalan för kartorna är 1:50 000 (1:100 000 för vissa delar av fjällkedjan i Sverige). För Danmark erbjuds kartor i skala 1:25 000.
MapApp Topo kan laddas ner gratis från Google Play. För varje land som är inkluderat i MapApp Topo går det att ladda ner en kostnadsfri översiktskarta i skala 1:1000 000. Inne i översiktskartan går det att köpa högupplösta topografiska kartrutor. Priset för en 25 x 25 km kartruta är 20 kr. Den första kartrutan är dock gratis.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?