Detta är Sveriges snyggaste kontor!

Nu är tävlingen om Sveriges Snyggaste Kontor 2014 avgjord och Arcona/Exengos nya fina kontor tog hem segern!

– Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi arbetar själva bland annat med att utveckla kontor och då är det viktigt att ha ett eget kontor som är representativt. Därför känns det extra bra att få den här utmärkelsen, säger Björn Lindahl, vice vd för Arcona, som tog emot priset på seminariet Fastighetsmarknadsdagen på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen.

Arcona och Exengo flyttade i våras in på Rehnsgatan 11 där Arcona arkitekter, BSK Arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) och Exengo Installationskonsult tillsammans har skapat det 1.230 kvadratmeter stora kontoret i fastigheten Taktäckaren 2 som ägs av AxFast.

Av de ca 40 nominerade bidragen till Sveriges Snyggaste Kontor 2014 röstades Arconas/Exengos kontor fram som ett av de fem bidragen som fick flest röster. Vinnaren utsågs därefter av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White.

Juryns motivering lyder: ”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust.”

”Jag är mycket stolt över vårt kontor och att vi involverat hela koncernens breda kompetens i planerandet, utformningen och genomförandet av byggprojektet. Från idé till färdigställd lokal”, säger Jimmy Bengtsson, vd på Arcona. ”Kontorsombyggnader är en av våra specialkompetenser. Lokalprojektet och vårt nya aktivitetsbaserade arbetssätt är ett bra sätt för oss att ännu bättre förstå våra kunders processer och hur vi kan skapa bättre lokaler åt dem. Jag välkomnar nu kunder, samarbetspartners och andra att besöka oss och vi visar mer än gärna upp Sveriges Snyggaste Kontor.”

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?