Månadens recept juli – Färskpotatissallad med ruccola

IMG_2254.JPG

Ljuvligt god potatissallad som går att tillaga dagen innan. Potatissallad går att variera i det oändliga, byt gärna ut ruccolan mot romansallad eller mix av sallad, eller ta fetaost istället för, eller tillsammans med de soltorkade tomaterna.
Tips för att dela potatisen i bitar fick jag häromdagen och provade med lyckat resultat. Efter att potatisen ångat av, ta en kniv och dela potatisen direkt i grytan tills potatisen är i den storlek ni önskar. Prova gärna själva, fantastisk enkelt.

Färskpotatissallad med ruccola, 4 portioner

1 kg färskpotatis
1 dl kallpressad svensk rapsolja

2 msk vit balssamvinäger

1 tsk dijonsenap

3 krm svartpeppar

½ tsk salt

35 g ruccolablad

8 st soltorkade tomater i olja

50 g parmesanost

Tillagning

1.Koka potatisen mjuk, har ni en termometer, till 96° C. Låt potatisen ånga av.

2.Skär potatisen, eller som i tipset ovan, dela potatisen i skål eller direkt i grytan med en kniv till önskad storlek.

3.Blanda rapsolja, vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Häll över potatisen medan den fortfarande är varm och vänd runt.

4.Låt potatisen kallna, blanda sedan ner de soltorkade tomaterna som skurits i strimlor tillsammans med ruccolan.

5.Använd osthyveln och hyvla parmesanosten över salladen

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?