Därför blir tårtan på prinsbröllopet majestätisk

20150602-103124.jpg

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har fått det ärofyllda uppdraget från hovet att ansvara för bröllopstårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop. De som skapar bakverket är Svenska Konditorlandslaget. Hur tårtan kommer att se ut, och smaka, är en väl bevarad hemlighet fram till bröllopsdagen 13 juni.

Konsten att skapa en kunglig bröllopstårta utöver det vanliga kräver ett team av konditorer med stor yrkesskicklighet och lång erfarenhet. Svenska Konditorlandslaget visade med sin sjundeplats i konditor- VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, att de håller världsklass. Därför var det naturligt att låta dem baka bröllopstårtan

De två senaste kungliga bröllopen inom svenska kungafamiljen har bjudit på såväl en 3,3 meter hög tårtdröm som en macaronpyramid. Den förstnämnda, kronprinsessan Victoria och prins Daniels tårta gjordes även den av Sveriges bagare & konditorer.

Egentligen brukar förberedelserna för ett liknande bakverk vara ett år, nu har vi endast haft fyra månader på oss, men vi har på kort tid och tillsammans med brudparet tagit fram en kunglig bröllopstårta värd namnet

säger Mattias Ljungberg, konditor i Svenska Konditorlandslaget och en av de konditorer som arbetar med bröllopstårtan.

Resultatet är än så länge hemligt men tårtan kommer att leva upp till en tradition av majestätiska bakverk som ger en smakupplevelse långt utöver det vanliga. Tårtan är en gåva till bröllopsparet från Sveriges bagare & konditorer.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?