Redline drar igång Röd november med Dani M, Carlito, Mohammed Ali, Allyawan, Aki & Stor

image

Röd november är en av årets mest spännande hiphop-händelser där Redline-kollektivet presenterar fem tunga musiksläpp under en hel månad.

För tredje året i rad visar Redline att svensk hiphop sällan har mått så bra, när vi bland andra bjuds på musiksläpp från Dani M som är först ut med singeln Allting jag har samt singlar från Mohammed Ali och Carlito. Vi kan även se fram emot ett första släpp från nysignade Allyawan som levererar en mäktig EP, och inte minst ett efterlängtat samarbete mellan Aki från Labyrint och rapparen Stor som släpper det gemensamma albumet Redline is for the children.

Redlines musiksläpp under Röd november 2014:

31/10 Dani M – Allting jag har – UTE NU.
7/11 Carlito Feat. Aleks & Ison – Ensam
14/11 Mohammed Ali – Inshallah
21/11 Allyawan – Dümma mig EP
28/11 Aki & Stor – Redline is for the children

Bakgrund:

Röd november har gjorts två år tidigare med stor framgång. Första året innehöll bland annat Rom & Kush som presenterade Linda Pira. Även Akis När solen går ner släpptes det året och har efter det sålt över 6 gånger platina och streamats över 33 miljoner gånger vilket är rekord för en svensk hiphoplåt.

2013 upprepades kampanjen med bland andra Fackin fin som sålt dubbel platina och var Labyrints första singel från deras senaste platta. Linda Pira släppte även Knäpper mina fingrar som hon uppträdde med på P3 Guld och hon vann även en Grammis för årets nykomling månaden efter det.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?