Lucas Nord – Don’t Need Your Love

Lucas Nord - Don’t Need Your Love

Strax innan jul nådde Lucas Nord första-platsen på Billboards dans-lista ihop med Tove Lo. Nu följer han upp intresset i USA med solo-albumet Company som släpps globalt den 22 april. Men redan idag släpps singeln ’Don’t Need Your Love’, en låt om att få nog av att inte få sina känslor besvarade.
Redan när Lucas Nord var 19 år förutspådde P3 att han skulle bli en av våra framtida pop-exporter. Med ett kritiker-rosat debutalbum där Lucas lät andra artister som Urban Cone och Tove Lo att sjunga på låtarna släppte han förra året albumet ’After You’ där han för första gången stod för all sång själv. Det nya materialet fick ett varmt mottagande av bl.a. P3 som spelade singeln ’Voices’ hela förra sommaren och flera internationella musikmedier lovordade Lucas kliv fram till mikrofonen. Lucas hade dock gjort sig ett namn internationellt redan innan dess tack vare samarbetet med Tove Lo på låten ’Run On Love’, vilket cementerades ordentligt när låten strax innan jul nådde förstaplatsen på Billboards dans-lista. Efter detta tog det inte lång tid innan Lucas hade signat med ett stort amerikanskt management och nästa vecka åker han till New York för att låsa detaljerna kring den internationella lanseringen av det kommande albumet.
Den 22 april släpps ’Company’, sju låtar som alla behandlar temat olycklig kärlek. Redan idag kan du lyssna på nya singeln ’Don’t Need Your Love’ som sent igår hade premiär på den amerikanska musiksajten Noisey.

 

”Don’t Need Your Love är ett sån där låt som bara plötsligt uppstod. Jag och Hampus Lindvall (Icona Pop/Zara Larsson) hade vår första session tillsammans och efter 15 minuter hade vi en färdig låt. Allting kändes väldigt naturligt och föll på plats på en gång. Låtens tema är det samma som för nästan alla låtar på mitt nya album – du känner något men upplever att du inte får gensvar från den andra personen och ger till slut upp.”

Den 5 mars kan du se Lucas Nord live på invigningen av Mr. French terass och senare i mars uppträder han i Musikguiden i P3: Session.
COMPANY Tracklist
(Release 22 april 2016)
Faking
Don’t Need Your Love
Off My Mind
Company
Do About It
Closer
Invisible

 

Cosmos Music är ett Skandinaviskt skivbolag med fokus på digital utgivning och lansering av musik på en global marknad. Med vårt internationella nätverk av distributionspartners, PR-byråer, publicister, radiopluggare och marknadsförare har vi möjlighet att lansera musik över hela världen. För artister med ambitioner utanför sin egen hemmamarknad kan vi skräddarsy internationella kampanjer – oavsett territorium eller format. 

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?