Lydmar presenterar utställningen COSTUME och årets Luciafest

lydmar costumf

Den 12 december firas Lucia med öppningen av COSTUME – A homage to Swedish design and men’s fashion. Efter vernissagen fortsätter kvällen med årets Luciafest som bjuder på Luciatåg, två livespelningar och DJ’s fram till 02:00.

Om utställningen:

Morgan Norman har tillsammans med stylist Gorjan Lauseger skapat en hyllning till herrmodet och den svenska kostymen. Modellerna är handplockade från Sveriges skådespelar- och komikerelit och är fotograferade i unika miljöer i kostymer från märken och designers som Acne, Whyred, Tiger m.fl. Samtliga medverkande har ställt upp helt utan ersättning. Utställningen sker i samarbete med Plaza Magazine och eventuell vinst går oavkortat till Prostatacancerförbundet.

-Kostymen för mig har alltid varit någon form av nutidens rustning, en maktsymbol. Oavsett klass och bakgrund används kostymen för att nå status och acceptens i olika sociala sammanhang. En välsydd kostym suddar ut klasstillhörigheten och ger access till nya arenor. I projektet har jag tillsammans med Stylist Gorjan Lauseger försökt tänja på gränserna och utmanat vad som är accepterat säger Morgan Norman

Morgan Norman föddes i Stockholm 1976 och fick sitt första stora genombrott som fotograf 2008 då utställningen Commedia Dell’arte visades på Teatergrillen i Stockholm och en av bilderna från utställningen LIBIDO blev en del av Nationalmuseums permanenta utställningar. 2009 blev han vald till Top International Newcomer av Hasselblad och har rest världen runt och fotograferat för prestigefyllda magasin som Allure, Wallstreet Journal, Vogue, Plaza, Plaza Uomo, King Magazine, Cirque du Soleil, Zenith, NK-Stil med flera.


Utställningen pågår 12 december 2014 – mars 2015

Vernissagen är den 12 december 19:00-21:00 och festen pågår fram till 02:00.

Önskar du komma på vernissagen och festen maila då osa@lydmar.com

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?