Dags för Bollywoodfilm på SF Bio

bio-fan

Fredagen den 15 april är det världspremiär för filmen Fan på SF Bios biograf Park i Stockholm. Premiären av Fan inleder ett nytt samarbete mellan SF Bio och Londonbaserade First Picture Films som distribuerar kommersiell Bollywood-film i Europa. Huvudrollen i Fan spelas av Shah Rukh Khan som inofficiellt kallas The King of Bollywood.

Vi är stolta över att ha inlett detta samarbete då det innebär att vi kan erbjuda våra kunder en ännu större bredd i vårt filmutbud. Att vi dessutom kan visa Fan samma dag som den har världspremiär känns väldigt roligt” säger Sture Johansson, Programdirektör på SF Bio.

Fan är berättelsen om Gaurav (Shah Rukh Khan), en ung man vars hela värld cirkulerar kring filmstjärnan Ayran Khanna (även han spelad av Shah Rukh Khan) eller Gud som han kallar honom. Från gränderna i Delhi ger sig den unga Gaurav ut på en resa till Mumbai med avsikten att gratta sin Gud på hans födelsedag. Guravas idoldyrkan och jakt på sin idol blir till slut till en besatthet som resulterar i att han utsätter både sig själv och sin idol för livsfara.

Efter visningen av Fan på biograf Park kommer den att visas i följande orter och biografer den 18 april:

  • Göteborg, Filmstaden Bergakungen
  • Malmö, Filmstaden Storgatan
  • Uppsala, Filmstaden Uppsala
  • Stockholm, Filmstaden Kista, Filmstaden Scandinavia (VIP-salongen) och Filmstaden Kista

Biljetterna till Fan finns till försäljning på sf.se samt SF Bios biografer.

 

SF Bio AB

SF Bio AB ingår i Nordic Cinema Group som är Nordens största biografaktör med 103 anläggningar och 586 biosalonger i sex länder – Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Nordic Cinema Group bildades 2013 genom en sammanslagning av de starka biografaktörerna SF Bio, SF Kino, Finnkino och Forum Cinemas och ägs av Bridgepoint och Bonnier AB. 2012 omsatte Nordic Cinema Group ca 2 600 Mkr. Sedan 1980 har SF Bio i Sverige byggt 30 nya biografer med 248 salonger och 29 971 fåtöljer och bolaget har ca 1 300 anställda.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?