Tiger of Sweden slår upp portarna till en ny flaggskeppsbutik i centrala Stockholm

IMG_2675.JPG

Med en stark tillväxt i ryggen öppnar nu Tiger of Sweden en helt ny flaggskeppsbutik i hjärtat av centrala Stockholm, inredd efter ett uppdaterat butikskoncept.
Butiken, som ligger på Biblioteksgatan 12, är ritad och inredd av arkitektkontoret Boys Don’t Cry. Det nya butikskonceptet är en del av Tiger of Swedens internationella expansion och står för ett nytt steg framåt när det gäller hur produkter presenteras och hur miljön är utformad. Möbleringen är friare och mer avslappnad för att skapa en öppnare miljö som kan förändras från säsong till säsong. Allt för att underlätta för konsumenten och för att lättare kunna lyfta fram nyheter.

– Vi fokuserade på att förflytta det tidigare butikskonceptet till något modernare med högre modegrad som samtidigt ser till kundernas bästa, säger arkitekten Mattias Göthberg.

I den nya butiken kommer man att finna alla Tiger of Swedens koncept till försäljning. Dam, herr, jeans, skor och accessoarer bidrar tillsammans med inredningskonceptet till att varumärket speglas på ett modernt och uppdaterat sätt.

– När vi flyttade in i Biblioteksstaden 2003 var det en helt annan handelsplats än det är idag. Då kändes det rätt att ligga lite för oss själva i utkanten. Idag ser det annorlunda ut och tillfället att få flytta ner till stora gatan kom vid precis rätt tidpunkt, säger David Thunmarker, vd på Tiger of Sweden. 

Tiger of Sweden omfattar kollektionerna Man, Woman, Jeans, Underwear, Shoes och Accessories. Tiger of Sweden har sedan 1993 gått från knappt 15 mkr till över 1165 mkr i omsättning bokslutsåret 2014–2015. Tiger of Sweden säljs och marknadsförs i 20 länder, och ingår sedan 2003 i koncernen IC Group A/S.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?