Norrländskt lugn, naturliga material och hållbarhet – Inspirationen bakom E-F-V, ny svensk herrmodeaktör.

Efv tweed

Under hösten lanserades det nya svenska klädmärket E-F-V.

Bakom märket står design- och företagarduon Lars Holmberg och Erik Mannby. De två norrlänningarna har tidigare bl.a. givit Sverige dess första webbutik för herr-vintage: En Förlorad Värld och den första svenska hållbara kommunikationsbyrån fyyr.

Om sin första kollektion säger duon så här:

-”Designen hämtar influenser från hela världen, men grundas i den svenska skolan. Den är stilren och avskalad, med plagg som är mer än säsongsbaserat mode.

Varje plagg ska hålla att bäras dagligen både kvalitets- och stilmässigt. Inspirationen i material och design hämtas delvis från det mörka och karga Norrland vi växt upp i.”

När andra designers blickar mot Italien, Amerika och England för influenser så vill Lars och Erik göra något som färgas av den svenska mentaliteten och klimatet:

”Vi har bott i Stockholm i väldigt många år nu och det finns så många influenser här, kanske främst från Italien och Amerika. Vi vill skapa kläder som har traditionella snitt men även en egen identitet.”

E-F-V tillverkar inte kläder för att deras kunder ska byta ut sin garderob varje halvår. Konstruktionen är till för att hålla och designen siktar mot det tidlösa, men de har fler idéer som ska realiseras:

”Vi kommer att släppa mer casual kläder framöver, där idéer bl.a. hämtats från äldre svenska arbetar- och militärkläder och så pratar vi om att släppa dam versioner av åtminstone vissa plagg.”

Kläderna består idag till 95% av naturliga material, såsom ull, bomull och kashmir. 2015 ska det vara 100% naturmaterial. E-F-V har ett hållbarhetstänk i allt de gör, från idé och design till material, paketering och marknadsföring och såklart arbetsvillkoren för alla inblandade.

E-F-V har redan synts i ledande modemagasin i Japan, Ryssland, Frankrike och Italien, samt i ett antal svenska medier och bloggar.

Se mer av E-F-V:
www.e-f-v.com
www.shop.e-f-v.com
www.vimeo.com/efv
www.facebook.com/EFVgentlemenswear
http://instagram.com/efvclothing

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?