ASKET – Nytt svenskt modemärke

Asket_t-shirt

Nytt svenskt modemärke lanserar premium T-shirt i femton storlekar

I onsdags, den 15e April lanserades ASKET (http://www.asketsthlm.com/) – ett nytt svenskt klädmärke för män helt fokuserat på framtagandet av den perfekta t-shirten. Med en klassisk design, ett unikt storlekssystem och en ny distributionsmodell vill man erbjuda den moderna mannen ett seriöst alternativ till de mer modebaserade märkenas t-shirtutbud.

Trots att det varje år produceras över 2 miljarder t-shirts är det förvånansvärt svårt för modeintresserade män som oss själva att hitta en klassisk och högkvalitativ T-shirtmodell som passar bra. Vi grundade ASKET eftersom vi hade tröttnat på att alltid falla mellan storlekar och betala orimliga summor för t-shirts som inte håller”, säger Jakob Dworsky en av grundarna till ASKET.

ASKET skapades utifrån tre huvudidéer:

Ett nytt storlekssystem

Våra kroppar är mer olika än vad det klassiska storlekarna erkänner. För att ge fler män en T-shirt som faktiskt passar dem lanserar ASKET därför femton olika storlekar. Förutom de vanliga XS, S, M, L och XL har man även adderat en lång och en kort version till varje storlek.

Slow fashion med högsta kvalitet

ASKET T-shirten är gjord för att hålla i längden. Sydd i 100% kammad Egyptisk bomull, ett alternativ som är mjukare och håller längre än någon annan bomull, samt producerad i klassiska Portugal. Där har man valt samma fabriker som några av världens ledande klädmärken för att kunna garantera kvaliteten genom hela produktionen.

Rättvis och transparent prissättning

Asket har skalat bort allt onödigt. Man säljer direkt till kund online och lägger inga pengar på butiksytor, marknadsföring eller mellanhänder. Dessa besparingar förs sedan vidare till kunderna genom ett slutgiltigt pris på endast 300 kronor, istället för de 800 kronor som konsumenter idag tvingas betala för liknande t- shirtkvalitet i detaljhandeln.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?